Sutlijaš, Foto: Printscreen Youtube / Sanja Mandic Sanjine djakonije

njami

DOMAĆICE, OVOLIKO MLEKA JE POTREBNO ZA SAVRŠEN SUTLIJAŠ: Dezert koji svi vole će samo tako biti UKUSAN

Preporuka je kočanski pirinač

Objavljeno: 26.12.2022. 22:03h

Sutlijaš je jedan od omiljenih dezerta u Srbiji. Lako se priprema, a ukus je neverovatno dobar.

Sastojci:

  • 1 čaša pirinča
  • 2 čaše vode
  • 4 čaše mleka
  • 8 kašika šećera
  • FOTO: Printscreen Youtube / Sanja Mandic Sanjine djakonije
    FOTO: Printscreen Youtube / Sanja Mandic Sanjine djakonije
    FOTO: Printscreen Youtube / Sanja Mandic Sanjine djakonije
    FOTO: Printscreen Youtube / Sanja Mandic Sanjine djakonije

Priprema:

Pirinač ocistiti, oprati i kuvati u vodi uz stalno mešanje. Kad voda skoro skroz uvri, smanjiti temperaturu (na 1,5) i sipati 1 čašu mleka. Kad uvri, dodati drugu čašu mleka i šećer. Povremeno promešati i kad tečnost uvri, dodati još dve čaše mleka. Ukuvati i toplo sipati u činije. Ohladiti i posuti cimetom.

Savet:

Moja preporuka je kočanski pirinač. Možete staviti manje ili više šećera, po ukusu. Jedino je bitno da odnos pirinač, voda, mleko bude 1:2:4.

Prijatno!

(Espreso/Recepti)