Kiseli kupus, Foto: Printscreen/Youtube/Uradi sama

prijatno

OVAKO GRCI SPREMAJU KISELI KUPUS: Ukusniji je od našeg zbog 1 vrste mesa, RECEPT KIDA

Grčki specijalitet, kupus sa mlevenim mesom zapečen u rerni, ječo je koje će osvojiti sva vaša čula

Objavljeno: 13.12.2022. 21:51h > 22:00h

Možda vam je dosadio kiseli kupus, sarme i sve varijante na tu temu. Evo jednog malo drugačijeg recepta.

Sastojci:

  • 400 g mešanog mlevenog mesa
  • 1 manja glavica kupusa
  • 2 crna luka
  • 150 g mesnate slanine
  • 1 kašika mlevene slatke paprike
  • 4 dl jogurta
  • 6 dl supe (kocke)
  • 2 jaja
  • FOTO: Printscreen/Youtube/Bilja Biki
    FOTO: Printscreen/Youtube/Bilja Biki
    FOTO: Printscreen/Youtube/Bilja Biki
    FOTO: Printscreen/Youtube/Bilja Biki

Priprema:

Na malo ulja prodinstati luk, dok ne postane staklast, pa dodati slaninu tanko narezanu i mleveno meso. Dinstati uz povremeno dolivanje supe.

Kada je meso napola dinstano dodati rendani kupus. Dinstati dok kupus ne omekša i ne ispari suvišna tečnost.

Vatrostalnu posudu malo nauljiti, sipati smesu od mesa i kupusa i preliti mešavinom jogurta i jaja.

Pecite u rerni na 200 stepeni dok ne porumeni.

Prijatno!

(Espreso/Coolinarka)