Pasulj, Foto: Printscreen/Youtube/ Sace Recepti

recept

PRE STAVLJANJA PREBRANCA U RERNU OBAVEZNO MORATE DA URADITE 1 STVAR: Samo na taj način će ispasti NAJBOLJI do SAD

Pasulj sipati u šerpu

Objavljeno: 13.12.2022. 18:40h

Prebranac. Ukus koji se dugo pamti.

Sastojci:

  • Pasulj beli 600 g
  • Meso 300 g
  • Vegeta 1 kašika
  • crni luk 3 glavice
  • Ulje 100 ml
  • voda pola čaše
  • So1 kašičica
  • FOTO: Profimedia
    FOTO: Profimedia
    FOTO: Profimedia

Kako pripremiti:

Pasulj sipati u šerpu. U serpu sipati vode toliko da prelije pasulj pa kuvati dok ne proključa. Kada proključa procediti pasulj a ta prva voda se uvek prospe. Zatim pasulj u drugu čistu šerpu sipati isto toliko sipati vode i dodati 1 kašiku vegete. Ovoga puta pasulj kuvati dok skoro ne bude kuvan, dok ne omekša.

U drugu posudu dodati iseckan na sitno 3 glavice crnog luka,kašičicu soli ulje i pola čaše vode. Dinstati tako dok voda ne ispari. Kada voda ispari smanjiti vatru, dodati dve kašike crvene mlevene paprike i tako još malo luk pržiti na laganoj vatri. Rernu zagrejati na 200 stepeni.

Kada se pasulj skuvao, procediti ga ali tako da ostane ona voda u kojoj se kuvao. U taj pasulj dodati luk sa crvenom mlevenom paprikom koji se prethodno na ringli pržio i čašu vode u kojoj se pasulj kuvao. To sve izmešati.

foto: Printscreen/Youtube/ Mama Buba

U keramičku ili vatrostalnu posudu preliti pasulj tako da posuda bude skoro puna ali ne do vrha da može polako da vri u njoj. Meso sitno seckano redjati gore na pasulj i staviti tako u rernu da se zapeče. Možete koristiti bilo šta od suvog svinjskog mesa.

Na primer rebarca, slaninu, suvi svinjski vrat. Ja sam za ovo koristila meso od butkice, suvi svinjski vrat i slaninu. Kao prilog uz ovo jelo kupus salata ide odlično. Pasulj treba u rerni najmanje sat vremena da se zapeče. Sve zavisi od jačine rerne. Pasulj folijom ne treba prekrivati.

(Espreso/Recepti BlicŽena)