Kiseli kupus, Foto: Printscreen/Youtube/Bokina kuhinja

za zimu

RUSI IMAJU SVOJ NAČIN ZA KISELJENJE KUPUSA: Ne kvari im se zbog 1 POVRĆA, recept ćete ODMAH ZAPISATI

Skroz se razlikuje od našeg

Objavljeno: 12.12.2022. 20:06h

Rusi imaju svoju metodu za kiseljenje kupusa.

Skroz se razlikuje od našeg.

Recept će vas raspametiti.

FOTO: Bakina kuhinja
FOTO: Bakina kuhinja
FOTO: Bakina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/Uradi sama
FOTO: Printsceen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

Sastojci:

Kupus - 1 kilogram

Šargarepa - jedna

Rotkvica - jedna

So - 1-1,5 kašika

foto: Printsceen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

Šećer - 1 kašika

Senf - po ukusu

Semenke kumina - po ukusu

Pripremite sve sastojke. Kupus sitno naseckajte. Šargarepu narenadajte na krupno. Pomešajte šargarepu i kupus. Dodajte so, šećer, usitnjene semenke kumina i senf.

foto: Printcsreen

Rasporedite rukama. Ogulite rotkvicu i izrendajte na krupno i dodajte ostatku povrća. Prebacite u čistu, sterilizovanu teglu. Dobro promešajte. Izgnječite tako da kupus bude potpuno prekriven sokom. Ostaviti 5-7 dana na sobnoj temperaturi. Povremeno promešajte drvenom varjačom.

(Espreso)