Kiseli kupus, Foto: Printscreen Youtube/Kako kiseliti kupus

savet

ZBOG 1 GREŠKE VAM KISELI KUPUS PROPADA: Da se ne bi UKISELIO 1 STVAR morate da PONAVLJATE SVAKI DAN

Kiseli kupus vole svi jer se od njega spremaju sva omiljena jela, kao što su sarme, podvarak, salata

Objavljeno: 12.12.2022. 18:21h > 19:05h

Pročitajte koje su najčešće greške kada kiselite kupus.

Morate da vodite računa o jednoj stvari.

Od sada ćete voditi računa.

FOTO: Bakina kuhinja
FOTO: Bakina kuhinja
FOTO: Profimedia
FOTO: Printsceen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen
FOTO: Printscreen/Instagram

Kiseli kupus vole svi jer se od njega spremaju sva omiljena jela, kao što su sarme, podvarak, salata…

Postoji jednostavan način da ukiselite kupus ako baš želite domaći, a u nastavku teksta pročitajte na šta treba da obratite pažnju kada ga kiselite normalno.

foto: Profimedia

Problem može biti u kupusu. Možda je sorta previše kisela. Кuvari preporučuju korišćenje glava jesenje žetve.

Dodajte nekoliko neutralizatora kiseline. Alkalne namirnice (šargarepa, celer, paradajz, krastavac, cvekla, jabuke) balansiraju ukus Da kiseli kupus ne bi ukiselio, dok ga pripremate potrebno je redovno da pretačete.

A mogu se dodati i 2 kašike šećera po litru.

foto: Printscreen Youtube

So koristite kako je napisano, nemojte da preterujete.

Obično se po kilogramu kupusa uzima 50-65 g soli.

(Espreso/kuharskecarolije.info)