Duško Ivanović, Foto: Starsport©

kapa dole!

ŠMEKERSKI ODGOVOR DUŠKA IVANOVIĆA POSLE POBEDE NAD PARTIZANOM: Kako dobija sve NEIZVESNE završnice?

Strateg crveno-belih ima razlog za zadovoljstvo

Objavljeno: 08.12.2022. 23:10h > 00:04h

Trener Crvene zvezde Duško Ivanović je bio zadovoljan posle pobede njegovog tima nad Partizanom u istorijskom derbiju u Evroligi 76:73.

Smatra da je utakmica lako mogla da pripadne i rivalu...

- Teška utakmica, dva velika tima. Jedna lopta je odlučila, imali smo sreće. Partizan je veoma dobro krenuo, a mi smo se vratili i potom smo kontrolisali utakmicu.

Ivanović je biranim rečima govorio o Vildosi...

- Veoma je dobar košarkaš, lider ovog tima. Ovo može da radi protiv svake ekipe. Imao je dve ključne trojke koje su bile izrazito važne.

foto: Starsport©

- Od početka utakmice smo imali problem sa skokom u odbrani. Partizan je imao sedam ofanzivnih skokova u prvoj četvrtini. To je bio naš veliki problem, ali generalno smo odigrali dobro. Mi sa Partizanom ne možemo da igramo na 90-100 poena.

Naglasio je da je prvenstvo dugo i da ne treba praviti pompu oko ove pobede.

- Važna utakmica, ali znate koliko ima do kraja lige? Možemo da imamo i niz poraza, treba biti realan. Liga je duga i normalno je da bude uspona i padova. Strpljenje, videćemo na kraju sezone.

- Mislim, ne samo ova utakmica, pokazalo se da svaki igrač doprinosi i to je veliki značaj. Nadam se da će u budućnosti doprineti još više. Meni nije važno ko počinje utakmice. Bitno je šta daš, a ne koliko daš.

foto: Starsport©

Dobio je trener Zvezde jedno jako zanimljivo pitanje.

Kako obajašnjavate da ste dobili svaku neizvesnu završnicu od kako ste došli?

- Imam dobre igrače...

Derbi je posebna priča...

- Jeste posebno, igrao sam u Španiji i Grčkoj derbije, ali ovo je nešto specijalno. Čestitao sam navijačima Partizana, bilo je pravo navijanje, da li može da potraje tako pa da svi uživamo u košarci. Meni je teško motivisati igrač za druge utakmice, ali protiv Partizana svi hoiće da igraju. Moram da ih smirim, a ne da im dižem adrenalin.

(Espreso)