Popeci, Foto: Printscreen/Youtube

paŽnja

PODGORIČKI POPECI SU PRVO ZALUDELI CRNOGORCE PA ONDA I NAŠ NAROD: Jelo koje PARIRA I SRPSKOM, evo i ZBOG ČEGA

Servirajte uz pomfrit

Objavljeno: 08.12.2022. 09:43h > 10:16h

Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje.

Potrebno je:

4 filea telećeg mesa

100 g kajmaka

100 g goveđe pršute

sir domaći 300 g

Način pripreme:

Šnicle dobro istući tučkom za meso, samo sa jedne strane a ako primetite masnoću na krajevima obavezno je odstranite. Na svaku šniclu staviti malo kajmaka, sira i tanko izrezan pršut.

Šnicle urolati i umakati u brašno, jaje i prezlu. Zatim pržiti u dubokom tiganju na vrućem ulju.

Popeke okretati da se ravnomerno isprže, a potrebno im je do osam minuta.

Kad se isprže prelijte ih tartar sosom i ukrasite peršunom.

Servirajte uz pomfrit.

(Espreso)