Palačinke, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

korisno

OD SADA ĆETE SAMO OVO STAVLJATI UMESTO OBIČNE VODE U PALAČINKE: Trik za MEKOĆU daje samo TAJ SASTOJAK

Međutim, ono što malo ko zna jeste da samo jedan sastojak daje mekoću

Objavljeno: 05.12.2022. 17:44h > 19:08h

Palačinke se kod nas jedu redovno.

Odrasli kao i deca uživaju da ih jedu kako slatke tako i slane.

Međutim, ono što malo ko zna jeste da samo jedan sastojak daje mekoću.

Više običnu vodu nećete koristiti.

FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Sastojci za mekane palačinke:

3 šolje brašna,

1 kašika šećera,

malo soli,

foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

1/2 kašičice praška za pecivo,

1 kesica vanilin šećera,

2,5 šolje kisele vode,

ulje

Priprema:

Pomešati brašno sa kiselom vodom, šećerom, vanilin šećerom, praškom za pecivo i na vrh noža soli, pa mutiti mikserom dok se ne dobije ređa kaša.

Dodati jednu kašiku ulja i još malo promešati.

foto: Printscreen/Youtube/ Cookrate - Srpski

Za pečenje palačinki najpogodniji je tiganj sa teflonskim dnom. U tiganj sipati nekoliko kapi ulja, pa kada se dobro zagreje, sipati oko pola kutlače tečne smese, taman toliko da pokrije dno tiganja.

Kada se jedna strana palačinke ispeče, prevrnuti je na drugu stranu. Pre pečenja svake palačinke dodati u tiganj nekoliko kapi ulja.

(Espreso/Krstarica)