NJAMI
PALAČINKE ĆE IMATI BOLJI UKUS AKO DODATE OVO: Čuvena poslastića će vam postati JOŠ OMILJENIJA (RECEPT)
Sa palačinkama nema greške
Nije nikakva filozofija napraviti palačinke. Pomešate brašno, mleko, jaja i šećer i eto savršene poslastice omiljene mnogima. Ukoliko želite da zasladite svoj dan i probate nešto drugačije napravite palačinke sa dodatkom limuna. Kada u testo dodate vruće mleko biće još ukusnije i mekše od običnih, a možete ih filovati sa različitim namazima ili ih jesti "prazne".
Sastojci:
500 ml mleka
180-200 g brašna
3-4 kašike ulja ili otopljenog putera
2 jajeta
1 i po kašika šećera
prstohvat soli
1 limun
Priprema:
Jaja umutite sa šećerom i prstohvatom soli. Trik sastojak je da prelijete toplim mlekom, tako će testo biti mekše i neće imati grudvica. potom u smesu dodajte koricu limuna i sok od limuna. Sipajte otopljen puter ili ulje i brašno pa sve izmešajte žicom. Ostavite testo da odstoji jedno 20-30 minuta. Na zagrejanom tiganju pecite palačinke.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!