PALAČINKE ĆE IMATI BOLJI UKUS AKO DODATE OVO: Čuvena poslastića će vam postati JOŠ OMILJENIJA (RECEPT)
Palačinke, Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/VIKA-SIMPLE RECIPES

NJAMI

PALAČINKE ĆE IMATI BOLJI UKUS AKO DODATE OVO: Čuvena poslastića će vam postati JOŠ OMILJENIJA (RECEPT)

Sa palačinkama nema greške

Objavljeno: 17:30h

Nije nikakva filozofija napraviti palačinke. Pomešate brašno, mleko, jaja i šećer i eto savršene poslastice omiljene mnogima. Ukoliko želite da zasladite svoj dan i probate nešto drugačije napravite palačinke sa dodatkom limuna. Kada u testo dodate vruće mleko biće još ukusnije i mekše od običnih, a možete ih filovati sa različitim namazima ili ih jesti "prazne".

Sastojci:

500 ml mleka

180-200 g brašna

3-4 kašike ulja ili otopljenog putera

2 jajeta

1 i po kašika šećera

prstohvat soli

1 limun

Priprema:

Jaja umutite sa šećerom i prstohvatom soli. Trik sastojak je da prelijete toplim mlekom, tako će testo biti mekše i neće imati grudvica. potom u smesu dodajte koricu limuna i sok od limuna. Sipajte otopljen puter ili ulje i brašno pa sve izmešajte žicom. Ostavite testo da odstoji jedno 20-30 minuta. Na zagrejanom tiganju pecite palačinke.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.