Meso, Foto: Printscreen/youtube/MykitchenTanja

NJAMI

OVO VOĆE DODAJTE U MESO I BIĆE SOČNIJE NEGO IKADA! Ručak ima da vam se TOPI U USTIMA, prste da poližete

Svi znamo da je junetina jedna od najzdravijih vrsta mesa

Objavljeno: 05.12.2022. 17:10h

Međutim, za pripremu ove vrste mesa često nam je potrebno mnogo vremena, što nije baš zgodno, naročito kad uzmemo u obzir da cena električne energije skače iz dana u dan.

Ipak, to ne znači da treba da ga se odreknemo i ne koristimo ga u ishrani, već pronalazimo načine da ga brže i lakše pripremimo.Iskusne domaćice su podelile svoj trik, a mi ga donosimo vama.

Da biste junetinu omekšali tako da se brzo i lako spremi potrebna vam je samo jedna namirnica.

Ako želite da vam juneće meso bude mekano, obložite ga kriškama kivija i ostavite neko vreme da odstoji. Naime, kivi sadrži enzime koji potpomažu razgradnju vezivnog tkiva u mesu pa ono postaje vrlo mekano. Potrebno je da marinirate meso bar dva sata pre pečenja.

Osim kivija mogu da vam pomognu i limun ili sirće.

Mariniranje mesa u limunovom soku će ga omekšati u roku od nekih sat vremena. Omekšaće i u sirćetu, ali u tom slučaju meso bi u marinadi sa sirćetom moralo da stoji preko noći kako bi dovoljno omekšalo. Nakon što je odležalo u ovim rastvorima spremite ga na uobičajen način.

(Espreso/Krstarica)