Partizan - Valensija, Foto: Starsport

evroliga 11. kolo

PARTIZAN NASTAVIO LOŠ NIZ PROTIV VALENSIJE! Crno-beli POKLEKLI posle produžetka

Treći uzastopan poraz u Evroligi

Objavljeno: 01.12.2022. 23:02h > 23:26h

Košarkaši Partizana su poraženi od ekipe Valensije posle produžetka rezultatom 100:96, u okviru 11. kola Evrolige.

Partizan je u lošem ritmu i sada ima niz od četiri uzastopna poraza u oba takmičenja.

Najpre je ekipa Željka Obradovića poražena dva puta u Španiji na evroligaškoj mini-turneji, nakon čega je usledio i prvi poraz u sezoni u ABA ligi i to od Crvene zvezde, da bi se nadovezao ovaj od Valensije.

Gledali smo veliku borbu tokom čitavog meča, a nijedan tim na startu nije mogao da napravi osetnu prednost. Nisu ni košarkaši Valensije briljirali, ali nisu uspeli crno-beli da kazne propuste i greške.

Posle prve deonice je bilo 21:21, da bi u narednoj Valensija preuzela vođstvo, ali u finišu prvog poluvremena šut sa distance crno-belima donosi najveću prednost na meču 43:37. Iako je šut služio košarkaše srpskog tima, u skoku nisu bili na visini zadatka.

Lesor i Madar su nosili ekipu Partizana, ali nije dozvoljavala Valensija izabranicima Željka Obradovića da se osetnije odlepe.

foto: Starsport

Crno-beli su sa četiri poena prednosti ušli u poslednjih 10 minuta 64:60.

U završnoj četvrtini je usledila prava drama, ekipe su se smenjivale u vođstvu.

Na dva minuta do kraja su košarkaši Valensije imali +4, ali je Kevin Panter pogodio trojku iz ugla i potpuno vratio tim u igru!

Potom je pogodio i za dva poena, pa je Partizan ponovo poveo sa 80:79. Međutim Harper vraća trojku, ali kapiten Partizana je u narednom napadu fauliran pri šutu za tri poena.

Amerikanac pogađa dva bacanja za 82:82, da bi Harper u narednom napadu u poslednjoj sekundi pogodio na novo vođstvo na 20 sekundi do kraja meča. Ponovo je Panter doneo crno-belima izjednačenje sa linije penala.

Odluka o pobedniku je morala da padne posle produžetka.

foto: Starsport

U dodatnih pet minuta viđena je slika i prilika regularnog dela meča, smušena igra Partizana. Ponovo su dozvolili protivniku da povede, sa nekoliko lucidnih poteza se vraćali, ali ovog puta nije bilo vremena.

Kod Partizana najbolji je bio Matija Lesor sa 22 poena i 10 skokova. Pratili su ga Panter sa 19 i Naneli sa 15. Na drugoj strani Rivero je zabeležio kao i Lesor 22 poena, Veb 18.

(Espreso)