Proja, Foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

posno

OVO JE BIO OMILJENI DORUČAK U JUGOSLAVIJI ZA VREME POSTA: Ništa draže im nije bilo na STOLU, BOLJA JE I OD MRSNE

Po ovom receptu su jugoslovenske domaćice pravile posnu proju

Objavljeno: 28.11.2022. 13:46h > 13:49h

Pročitajte recept u nastavku i napravite najlepšu posnu proju. Brza i jednostavna priprema omiljenog doručka za vreme posta. Ovako su je pravile i domaćice u staroj Jugoslaviji.

Sastojci:

  • 200 g belog brašna
  • 200 g kukuruznog brašna
  • 2 struka praziluka
  • pola čaše ulja
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 čaše kisele vode
  • FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
    FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
    FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Priprema:

Beli deo praziluka sitno iseckajte i propržite na malo ulja, a zeleni iseckajte ali ostavite sa strane. Pomešajte obe vrste brašna, prašak za pecivo, ulje i kiselu vodu, i posolite. U tu smesu dodajte prženi praziluk pa promešajte. sipajte smesu u tepsiju i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta. Izvadite proju iz rerne pa je pospite zelenim delom praziluka i vratite da se peče još 10 minuta.

(Espreso/Stvar ukusa)