Soboljev u akciji tokom tuče igrača Zenita i Spartaka, Foto: Printscreen/Twitter/@neranakyaka

višestruka overa

NAVIJAČ SRBIJE IZNABADAO JUŽNOAMERIKANCE: Prednjačio u tuči sa Brazilcima i Kolumbijcem! (VIDEO)

Nervoza je bila pristuna od početka, a sve je kulminiralo kada je sudija označio kraj regularnog toka

Objavljeno: 28.11.2022. 09:44h

Usred Svetskog prvenstva u Kataru pažnju su skrenule i dve utakmice koje nemaju veze sa Mundijalom, ali ne po dobrom, već tučama na terenu.

U Turskoj je jedna navijač uleteo na teren i korner zastavicom izlemao golmana, a u Rusiji je došlo do opšte tuče igrača u Sankt Peterburgu.

Igrali su u grupšnoj fazi Kupa domaći Zenit i Spartak, a zla krv je pristuna od početka sezone. Aktuelni šampion je pokorio Moskvu u prvenstvu gde su ova dva tima prvoplasirana, ali u Kupu je u prvoj utakmici Spartak pobedio 3:0.

foto: Profimedia

Iako su i jedni i drugi bili bez određenog broja igrača koji je na Mundijalu, gro timova je bio tu. Nervoza je bila pristuna od početka, a sve je kulminiralo kada je sudija Moskolev označio kraj regularnog toka, a Zenitov Kolumbijac Vilmar Barios i Spartakov Holanđanin Kvinsi Promes ušli u verbalni obračun.

Sve se brzo rasplamsalo kada je Brazilac iz redova domaćih, Rodrigao, šutnuo Promesa, utrčali su igrači sa obe klupe, a prednjačio je napadač gostiju Aleksandr Soboljev.

On je skrenuo pažnju naše javnosti kada je u predviđanju pobednika SP od strane igrača i stručnog štaba Spartaka, jedini dao svoj "glas" reprezentaciji Srbije.

Soboljev je sad pošteno iznabadao Bariosa (broj 5), a dohvatio je još dvojicu Južnoamerikanaca - pomenutog Rodrigaa i njegovog zemljaka Malkoma.

Na kraju je isključen ovaj trio domaćih, ali direktne crvene su dobili i trojica iz Spartaka: pomenuti Soboljev, još jedan napadač, Šamar Nikolson i golman Aleksandr Selihov.

Pristupilo se penalima po propozicijama takmičenja, domaći su pobedili, ali je već bilo jasno da Zenit neće moći da preotme prvo mesto Spartaku.

(Espreso)