Jelo, Foto: Bakina kuhinja

RECEPT

ŠARENILO U TANJIRU, ZDRAVLJE SE VIDI NA PRVI POGLED: Ručak pun VITAMINA koji se jede bez hleba, ukusan, a NE GOJI!

Ukusno, a zdravo!

Objavljeno: 28.11.2022. 08:32h

Potrebno je:

1 manji karfiol može i brokoli

1/2 praziluka

šaka boranije i graška

2 sveže paprike

2 šargarepe

1 krompir

1 paradajz

1/2 korena celera

maslinovo ulje ili obično suncokretovo

200 ml kuvanog paradajza

foto: Bakina kuhinja

Začini

1/2 kašičice slatke mlevene parike

mle. biber

1 kašičica karija

1 kašičica suvog začina

1 kašičica belog luka u granulama

peršunov list

foto: Bakina kuhinja

Priprema:

U manji sud pomešati začine i sipati na sve provrće koje isitnimo po želji.

foto: Bakina kuhinja

Izmešati rukama. Dodati pola šoljice maslinovog ulja (30 ml) pa ponovo promešati.

Pleh od rerne obložiti pek papirom pa istresti povrće i rasporediti.

foto: Bakina kuhinja

Po želji još malo odozgo dodati ulja. Sipati kuvani paradajz i peći u rerni na 220 stepenin C oko 45 minuta. Služiti toplo.

Može se jesti bez hleba. Odlično za skidanje kilaže

(Espreso)