Pita sa sirom, Foto: Printscreen

preukusno

SVI TRAŽE OVAJ RECEPT ZA PITU SA SIROM: Čim je PROBATE zaboravićete na BUREK

Ovaj postupak je za malo veštije pa s toga nije neophodno da se uradi osim ako to ne želite

Objavljeno: 25.11.2022. 23:04h

Pita se pravi se sa gotovim korama, a izgleda kao da je razvijana oklagijom.

Potrebni sastojci:

Kilogram gotovih kora

350 grama starog sira

200 mililitara jogurta

FOTO: Printscreen/Youtube/ Enfes Yemek Tarifleri
FOTO: Printscreen/Youtube/ Valentina Vuk Mašković
FOTO: Printscreen/Youtube/ Valentina Vuk Mašković
FOTO: Printscreen/Youtube/ Valentina Vuk Mašković
FOTO: Printscreen/Youtube/ Valentina Vuk Mašković
FOTO: Printscreen/Youtube/ Valentina Vuk Mašković

1 jaje

4 supene kašike ulja

Čaša kisele vode

1 prašak za pecivo

Način pripreme:

U dubljoj činiji pomešajte sir sa jednim jajetom, jogurtom, uljem i pecivom. Dobro promešajte da se sve lepo sjedini. Sada ređajte kore u četvrtasti nauljeni pleh na sledeći način:

Prvo stavite jednu koru u pleh, pa je onda poprskajte kiselom vodom, potom stavite dve izgužvane kore, takođe poprskajte kiselom vodom, a onda stavite preko njih još jednu celu i ponovo poprskajte kiselom vodom.

foto: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović

Sada sipajte jednu trećinu fila, pa ponovite postupak sa korama, druga trećina fila, ponovo redjajte kore, a onda i preostali fil, i na kraju stavite kore koje su vam ostale jedne preko druge. Poprskajte uljem i kiselom vodom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumeni.

*Da bi Vam pita bila sočnija, neposredno pre vadjenja, nekih 5 minuta, okrenite pitu tako da gornja strana sada bude dole, i vratite da se peče još pet minuta. Ovaj postupak je za malo veštije pa s toga nije neophodno da se uradi osim ako to ne želite.

(Espreso/Alo)