za ručak
SAMO OVAKO SE SPREMA ZAPRŠKA ZA SLATKI KUPUS: Otkriven je ZDRAVIJI NAČIN koji će od sada SVE DOMAĆICE praktikovati
A, samo ovako se sprema zaprška
Pripremite sve sastojke i počnite.
Sa ovim receptom nećete omanuti kada budete pravili slatki kupus.
A, samo ovako se sprema zaprška.
Odmah ćete zapisati.
Sastojci:
- 1 glavica kupusa
- 2 krompira sitno iseckana na kocke
- 2 šargarepe iseckane na kolutiće
- malo korena celera i paštrnaka
- komad mesa - svežeg po izboru
- 1 praziluk seckan
- 1 zelena paprika
- 3 paradajza sveža ili šolja kuvanog
- 1 kašika brašna
- 1 kašičica slatke paprike
- malo suvog začina ili soli
- ulje
- list celera
Priprema:
Kupus očistiti i iseći na kocke. Dodati iseckanu šargarepu, celer i paštrnak, zatim u sredinu staviti meso, krompir, paradajz i papriku kao i listove celera. Na vrhu staviti ostatak isečenog kupusa.
Kupus se kuva dok ne postane mekan, a pred kraj možete ga malo začiniti.
Kupus možete zapržiti vodenom zaprškom, ili u malo ulja staviti ravnu kašiku brašna da lepo porumeni. Skloniti sa vatre i dodati slatku papriku i odmah podići sa vatre i izmešati i sipati u kupus i pustiti da vri jedno 3-4 min.
(Espreso/Kod bake u gostima)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!