Prebranac, Foto: Printscreen/Youtube/ Sace Recepti

za vreme posta

SPREMITE PREBRANAC PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Bez OVOG SASTOJKA ga nisu PRRAVILE

U vreme posta, prebranac je neizostavano jelo na našim trpezama

Objavljeno: 25.11.2022. 21:47h

Jeftin i zasitan recept koji će svi obožavati, a savršen je za dane posta.

U vreme posta, prebranac je neizostavano jelo na našim trpezama.

Sastojci:

700 gr pasulja

1 veći praziluk

FOTO: Printscreen/Youtube/ Sace Recepti
FOTO: Printscreen/Youtube/ Sace Recepti
FOTO: Printscreen/Youtube/ Sace Recepti
FOTO: Printscreen/Youtube/ Sace Recepti

1 već icrni luk

ulje

aleva paprika i dimljena mlevena paprika

tucana ljuta paprika

so, biber

lovorov list

biber mleven

foto: Printscreen/Youtube/ Sace Recepti

biber u zrnu

sitno isečen beli luk - 2 čena

Priprema

Pasulj dobro oprati, naliti vodom, dodati 2-3 kašike ulja, malo lovorovog lista i biber u zrnu. Ostaviti pasulj da se kuva. Na ulju propržiti na krugove praziluk i crni luk. Dinstati luk oko 20-30 min da dobro omekša. Dodati u luk soli, aleve paprike i tucane paprike.

foto: Printscreen/Youtube/ Sace Recepti

U đuvečaru staviti na dno kuvanog pasulja (moraju ostati cela zrna) pa preko pasulja dinstan luk, pa pasulj, pa luk sve do utroška i završiti pasuljem. Odozgo malo ulja. Staviti u rernu na 200 stepeni oko 30 min. Mora ostati malo čorbice jer ne sme pasulj da bude potpuno suv.

(Espreso/Najžena)