Duel Reala i Partizana, Foto: 900/Cordon Press / Cordon Press / Profimedia

evroliga 10. kolo

REAL ISKORISTIO PARTIZANOVE PRAZNE MINUTE: Crno-belima nije bila dovoljna samo jedna četvrtina!

Partizan je tako upisao šesti poraz

Objavljeno: 24.11.2022. 22:42h > 23:58h

Košarkaši Partizana poraženi su u desetom kolu Evrolige od Real Madrida sa 105:97.

Partizan je za prvu četvrtinu ubacio Realu u Madridu 40 poena. Fenomenalno su igrali crno-beli ubacivši za 10 minuta košarke čak osam trojki. Real je uglavnom poentirao preko Valera Tavaresa.

Sušta suprotnost u drugoj četvrtini, Partizan je dao svega 11 poena, a primio 22. Kada se sagleda taj podatak, onda deluje i odlično što je zaostatak na poluvremenu bio sa -3 54:51.Real se razigrao u napadu, sve im je polazilo od ruke, ali crno-beli su na poluvreme otišli u boljem momentumu, jer je kao posle prve četvrtine Partizan pogodio trojku uz sam zvuk sirene.

Drugi deo utakmice je prošao u dominaciji Reala, jednostavno nije imao rešenja za šut za tri Madriđana koji su pogađali sa svih pozicija. Crno-beli su u nekoliko navrata prišli na pristojnu razilku, ali ništa više od toga nisu mogli da urade.

Kod crno-belih najefikasniji je bio Zek Ledej sa 20 poena, Dante Egzum se zaustavio na 17 poena, dok je Kevin Panter dodao 16 poena.

U Realu je Serhio Ljulj bio najefikasniji sa 20 poena, Edi Tavares je dodao 1, uz osam skokova, a Gabrijel Dek je imao 15 poena.

Partizan je tako upisao šesti poraz, ostao je na četiri pobede i sada se nalazi na 13 mestu tabele Evrolige, sa istim učinkom kao Crvena zvezda.

I u sledećem kolu će crno-beli igrati protiv Španske ekipe, ovoga puta je došao na red Valensija, a ta utakmica će se igrati u Štark Areni.

Real je došao tako do svoje sedme pobede čime se izjednačio na drugom mestu tabele zajedno sa Olimpijakosom.

Standings provided by Sofascore

(Espreso)