"NISAM MOGAO DA PREPOZNAM EKIPU"... Selektor Piksi RAZOČARAN zbog jedne stvari (FOTO)
Dragan Stojković Piksi, Foto: Grigory Sysoev / Sputnik / Profimedia

UTISCI POSLE MEČA

"NISAM MOGAO DA PREPOZNAM EKIPU"... Selektor Piksi RAZOČARAN zbog jedne stvari (FOTO)

Ovaj poraz ne mora ništa da znači. Uteha je da smo izgubili od Brazila, ali itekako može da se igra sa njima, rekao je Dragan Stojković

Objavljeno: 23:01h

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi prokomentarisao je poraz od Brazila 2:0 u prvom kolu grupe G Svetskog prvenstva u Kataru.

- Razlog dominacije Brazila je nešto što je za mene iznenađujuće - u fizičkom smislu smo totalno pali. Nisam mogao da prepozna ekipu u tom segmentu. Zašto je to tako, ne znam. Da li umor od tih utakmica, šta znam, suviše je to veliki benefit za Brazil koji ima ovakve igače i koji će vas kazniti. To je to u principu. Prvo poluvreme je bilo dosta solidno sa naše strane jer smo pokušavali da pas igrom pariramo Brazilu i to je dosta dobro izgledalo i smatrao sam da u drugom isto tako možemo, čak sam verovao da možemo dati gol, ali u tom fizičkom smislu me je baš šokiralo - rekao je Stojković za RTS.

Fudbaleri Srbije
Fudbaleri Srbijefoto: EPA/Neil Hall

Govorio je o povredama udarne trojke poput Mitrovića, Vlahovića i Kostića.

- I te kako (su povrede uticale, prm,. aut), mi smo ekipa koja ako nema tri udarne igle, čemu može da se nada. Imamo problem sa Mitrovićen, Vlahovićem i Kostićem i to je suviše za nas. Sa tim problemima smo došli ovde, povrede su došle u nevreme, ali nismo imali sreće sa tim stvarima. Učinićemo sve da se odmorimo pre svega i ovaj poraz ne mora da znači ništa. Za utehu, izgubili smo od Brazila mada i te kako može da se igra protiv njih, pokazali smo to u prvih 45 minuta.

Detalj sa utakmice Brazila i Srbije
Detalj sa utakmice Brazila i Srbijefoto: EPA/Ali Haider

Strateg našeg nacionalnog tima smatra da su "orlovi" dozvolili "kariokama" da igraju svoj prepoznatljiv fudbal

- Nisam nešto impresioniran njima u prvom delu kako su igrali, a u drugom su iskorisli naše mane. Kada imate rekonvalescente u timu teško da možete očekivati velike stvari. Da ih nisam poveo bila bi revolucija u Sribji što ih nisam poveo (smeh), ali bože moj, nadam se da će biti dobro i da će, nadam se, biti spremni za dalje izazove.

Detalj sa utakmice Brazila i Srbije
Detalj sa utakmice Brazila i Srbijefoto: EPA/Neil Hall

Slede mečevi sa Kamerunom i Švajcarskom i put ka osmini finala.

- Generalno mi žao što se Srbija nije predstavila u punom sastavu, što nije odigrala najbolje zbog toga. Ali imamo vremena da popravimo stvari. Nema nikakve panike i stresa, i dalje imamo sve u svojim rukama, možemo pobediti i ići dalje. U svakom slučaju dok god postoji šansa da mi reševamo našu sudbinu mora da se veruje. Imamo dve utakmice ispred nas, znamo šta treba da činimo i to je to. Brazil treba da se zaboravi - optimista je Piksi.

Detalj sa utakmice Brazila i Srbije
Detalj sa utakmice Brazila i Srbijefoto: EPA/TOLGA BOZOGLU

Ponovo se dotakao fizičkog pada ekipe.

- Mene samo zanima zašto nismo trčali kao u prvih 45 minuta i šta je tome doprinelo. Posle toga, posle analize, i svega što nam je posao, moramo da se okrenemo i budemo pozitivni i da se okrenemo onom što nas čeka. Mislimo da možemo. Treba da pobedimo, treba da zaslužeimo da pobedimo, ali moramo da budemo daleko bolji fizički i da nam ovi roviti igrači budu bolji u tom fizičkom smislu. Da ne osećaju bolove da bi mogli da doprinesu, a ako ne budu mogli, moraćemo da tražimo rešenja - zaključio je selektor Srbije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.