DŽELAT SRBIJE JE ŽIVEO U TEŠKOM PAKLU, I PIŠTOLJ SU MU UPIRALI U GLAVU: Preživeo je UŽAS, a danas je SVETSKA ZVEZDA
Rišarlison, Foto: EPA/Ali Haider

malo poznati detalji!

DŽELAT SRBIJE JE ŽIVEO U TEŠKOM PAKLU, I PIŠTOLJ SU MU UPIRALI U GLAVU: Preživeo je UŽAS, a danas je SVETSKA ZVEZDA

Brazilac koji je srušio "orlove" ima tešku životnu priču

Objavljeno: 22:17h

Reprezentativac Brazila Rišarlison je sa dva gola srušio reprezentaciju Srbije u okviru Grupe G Svetskog prvenstva u Kataru.

Njegova životna priča nije nimalo laka, nimalo zvezdana, čak je jednom prilikom bio u životnoj opasnosti.

Rišalison de Andrade je odrastao u siromašnom delu Brazila i njegov put do Premijer lige i nacionalnog dresa bio je trnovit.

- Moj život je mogao da se završi nekoliko puta zato što sam bio na pogrešnom mestu u pogrešno vreme. Onog dana kada mi je tip uperio pištolj u glavu misleći da sam diler, uplašio sam se strašno. Mislio sam "ako povuče okidač, mrtav sam", ali preživeo sam i nastavio dalje - ispričao je ovaj fudbaler.

Kada je imao samo 16 godina njegov talenat je prepoznao biznismen Renato Valeska koji mu je pomogao da se domogne samog vrha.

Prvi klub za koji je igrao kao profesionalac bio je Amerika Mineiro, odakle je prešao u Fluminense, gde je za dve sezone sa postignutih 19 golova skrenuo pažnju na sebe. To je dovelo do njegovog transfera u Englesku. Odigrao je jednu sezonu u Votfordu, a potom četiri u Evertonu, da bi potom zadužio dres Totenhema.

Za reprezentaciju Brazila debitovao je 2018. godine. Osvojio je turnir Kopa Amerika 2019. i Letnje olimpijske igre 2020.

Bio je suspendovan na jednu utakmicu na startu prvenstva, pošto je dok je bio član Evertona, tokom proslave gola bacio dimnu bombu na tribine.

Brazilac je početkom maja postigao pobednički pogodak za Everton u meču protiv Čelsija. Navijači su bacili razne predmete na teren, pri čemu i dimnu bombu. Rišarlison je pokupio, mahao sa njom, a onda je bacio na tribine, pa je kaznu odradio u dresu Totenhema.

Da podsetimo, do nekoliko dana pred Svetsko prvenstvo je bilo neizvesno da li će uopšte zaigrati u dresu Brazila zbog povrede, ali uspeo je da se vrati na najbolji mogući način.

Što se tiče privatnog života, Rišalison nema devojku i njegova trenutno najveća ljubav je fudbal.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.