Tikvice, Foto: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

koristiće vam to

KUVARICE, PRE POHOVANJA TIKVICA MORATE DA URADITE OVO: Savet NAŠIH BAKA je ZLATA VREDAN (RECEPT)

Mada ovaj recept če vas naterati da ih samo ovako spremate, naročito jer postoji jedan ključan savet naših baka

Objavljeno: 18.11.2022. 17:57h

Nema osobe koja ne voli da jede tikvice.

Ili za doručak ili kao prilog uz nešto.

Mada ovaj recept če vas naterati da ih samo ovako spremate, naročito jer postoji jedan ključan savet naših baka.

FOTO: Printscreen/Youtube/ Frische Rezepte
FOTO: Printscreen/Youtube/ Frische Rezepte
FOTO: Printscreen/Youtube/ Frische Rezepte
FOTO: Printscreen/Youtube/ Frische Rezepte

Ovakve pohovane tikvice još niste jeli.

Potrebno je:

1 veća tikvica

2 jaja

foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Sabi

2 kašike brašna

2 kašike prezla so

ulje

Priprema:

Tikvicu oljuštiti i iseći na tanje komade i posoliti.

foto: Zorana Jevtić

Ostaviti da odstoji 30 min, pa ocediti tečnost.

Svaki deo uvaljati u brašno, zatim jaja i na kraju prezle.

Pržiti u ulju i vaditi na upijajuću salvetu da se ocede.

Prijatno.

(Espreso/Krstarica)