Bela čorba, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

njami

NAPRAVITE BELU ČORBU PO BAKINOM RECEPTU: Puna je POVRĆA, ništa UKUSNIJE niste JELI (RECEPT)

Ona kakvu su pravile naše bake nam je svima na pameti, te evo recepta za baš jednu pravu, starinsku čorbu

Objavljeno: 15.11.2022. 21:47h > 21:49h

Ništa ne može zameniti ukus domaće pileće čorbe koju servirate pri nedeljnom ručku.

Ona kakvu su pravile naše bake nam je svima na pameti, te evo recepta za baš jednu pravu, starinsku čorbu.

Sastojci:

1,5 l vode

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

1 jaje

1 komad pilećeg belog mesa

1 vezica povrća za supu (šargarepa, celer, paškanat)

1 glavica crnog luka

sveži peršun

2 kašike brašna

suvi biljni začin

FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

so

biber

Priprema:

Najpre belo meso iseckajte na kockice, kao i povrće.

Luk samo očistite i njega celog stavite da se sa mesom i povrćem kuva u litar i po vode. Luk ćete kasnije, kada povrće bude saavim skuvano, izvaditi.

Potom dodajte još malo vode.

foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

U manju činiju sipajte jednu kutlaču te supe, a kada se prohladi dodajte dve kašike brašna. Polako sipajte smesu u šerpicu i pustite da još malo provri i dodajte začine po želji. Sklonite čorbu sa ringle, pa dodajte seckan peršun i pustite da se čorba malo ohladi. Umutite jedno jaje sa kutlačom čorbe, pa to sipajte nazad u šerpicu i neprestano mešajte. Poklopite je da još malo odstoji, pa tek onda servirajte.

(Espreso/Telegraf)