OVO JE ORIGINALNI RECEPT ZA KAFANSKU BELU ČORBU: Otkriveno u kojim SASTOJCIMA je TAJNA
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

kao u kafani

OVO JE ORIGINALNI RECEPT ZA KAFANSKU BELU ČORBU: Otkriveno u kojim SASTOJCIMA je TAJNA

"Kafanska" bela čorba spada u jela za koja mnogi misle da su bolja kad se jedu u kafani

Objavljeno: 17:38h

Neka jela, jednostavno, imaju drugačiji ukus kad ih pripremite sami nego ako ih jedete u restoranu. Premda je obično prednost na strani hrane koju sami spremite, "kafanska" bela čorba spada u jela za koja mnogi misle da su bolja kad se jedu u kafani. Neke se domaćice hvale da su otkrile tajnu i ona glasi: koliko mesa, toliko luka i toliko šargarepe.

Sastojci za 1l čorbe:

  • 300 g šargarepe
  • 300 g mesa (junećeg ili drugog po izboru)
  • po želji možete dodati grašak i krompir
  • 1 kašika brašna
  • malo ulja
  • so i biber po ukusu
  • 300 g luka
1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Priprema

Luk iseckati što sitnije pa na malo ulja dinstati da bude staklast. Zatim dodati šargarepu sitno seckanu i dinstati još malo. Na kraju dodati meso iseckano na sitne kockice, posoliti i dinstati dok meso ne omekša. Naliti toplom vodom i zgusnuti čorbu brašnom.

U originalnom receptu na ulju se proprži brašno (koliko litara vode toliko kašika brašna) i sipati u čorbu. Ako izbegavate zaprške sa uljem, razmutite gustin u malo vode i sipajte u vrelu čorbu.

(Espreso/NajŽena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.