Duško Ivanović, Foto: Printscreen/Youtube/KK Crvena zvezda Telekom

novi početak

ZVEZDA PREDSTAVILA IVANOVIĆA: Znam da će mi biti teško, SUDBINA je htela da dođem! (VIDEO)

Opet će sarađivati sa Lukom Vildosom

Objavljeno: 14.11.2022. 13:46h > 14:08h

Crvena zvezda je u nedelju smenila Vladimira Jovanovića i na klupu je dovela iskusnog stručnjaka Duška Ivanovića (65).

Vladimir Jovanović se nije snašao u ekipi s Malog Kalemegdana i zbog toga je smenjen posle nešto više od mesec dana od početka sezone.

IGOR RAKOČEVIĆ NA TVITERU ODGONETNUO NOVOG TRENERA ZVEZDE: Poslao je MOĆNU poruku, Delije će biti zadovoljne!

U nastavku sezone ekipu će voditi Ivanović koji je najveći trenerski trag ostavio na Pirinejima.

Sa Baskonijom je tri puta bio šampion Španije (2002, 2010. i 2020. godine), a poslednji put je do titule stigao sa ekipom u kojoj je igrao Luka Vildosa, sa kojim će sarađivati i u Beogradu.

foto: Starsport©

Imaće Ivanović težak zadatak da podigne ekipu nakon lošeg starta sezone.

Crveno-beli posle sedam kola zauzimaju poslednje mesto u Evroligi sa samo jednom pobedom, dok u ABA ligi imaju učinak od četiri pobede i šokantan poraz od Zadra u Beogradu.

Inače, Duško Ivanović (65) je bio dugogodišnji igrački as Budućnosti i Jugoplastike, sa kojom je postao prvak Evrope. Posle toga je nastupao i za Đironu, Limož, a samostalnu trenersku karijeru gradio je od 1995.

Vodio je Fribur Olimpik, reprezentaciju Švajcarske, Limož, a najveće uspehe ostvario je u Baskoniji, koju je ukupno vodio čak 11 godina. Sa velikanom iz Vitorije bio je šampion Španije 2002, 2010. i 2020, a vodio je i Barselonu, Panatinaikos, Himki i Bešiktaš. Takođe, bio je i selektor Bosne i Hercegovine.

- Nemam šta da predstavljam gospodina Duška Ivanovića, znate ko je i šta je. Napravilo smo dogovor sa Vladom Jovanovićem, kome sam zahvalan. Zadovoljstvo mi je što sam sa Duškom napravio brzo dogovor. U trenutku koji nije zgodan. Drago mi je što smo se brzo dogovorili i što je Duško sa nama.

foto: Printscreen/Youtube/KK Crvena zvezda Telekom

Nadovezao se novi trener crveno-belih:

- Pre jedno 50 godina... Bio sam došao, pa otišao. Sudbina je htela da dođem u Crvenu zvezdu.

- Hvala Nebojša, znam da će mi biti teško, ali sam zadovoljan dolaskom u Zvezdu. To je klub velike tradicije i armije navijača. Veliki je izazov, verujem da u ovaj tim može da ima taj karakter koje su imale moje ekipe. Pobednički karakter, misleći samo o tome da možemo svakoda pobedimo. Ovo mi je pasija i nadam se da ću uživati.

foto: Printscreen/Youtube/KK Crvena zvezda Telekom

Otkrio je koliko je u toku sa dešavanjima u Zvezdi.

- Pratio sam, kao što sam manje više sve pratio. Znam dosta, ali ne dovoljno. Kada počnem da treniram sa momcima, imaću pravu sliku. Na osnovu toga videćemo šta dalje.

(Espreso)