Kafa, Foto: Printscreen/Youtube/ Secerko's Kitchen

NEVEROVATNO

POSOLJENA KAFA JE ZAPRAVO DOBRA: Ako umesto ŠEĆERA stavite SO nemojte je prosipati - EVO I ZAŠTO

Alton Braun, nutricionista i autor nekoliko kuvara, tvrdi da dodavanje male količine soli poboljšava ukus kafe, čini je gušćom i neutrališe gorčinu.

Objavljeno: 07.11.2022. 19:32h

Braun savetuje da u veliku šolju stavite dvije kašike mlevene kafe, a onda dodate četvrtinu kašičice soli.

Bitno je ne preterivati.

Na ovaj način smanjićete potrebu za unosom nezdravog šećera. Inače, kafa je koristan napitak jer sadrži magnezijum i antioksidanse.

Neka istraživanja pokazala su da čak može biti korisna i u borbi protiv Alchajmerove bolesti.

Međutim, ukoliko u nju dodate šećer, nećete primetiti pomenute prednosti. Možete se udebljati i doživeti dodatne zdravstvene komplikacije.

Posoljena kafa može zameniti loše aditive i održati vas zdravim.

(Espreso)