Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/Letina kuhinja

recept

OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA PARADAJZ IZ TEGLE: Imaćete vrhusku ZIMNICU koja će odmah nestati sa polica

Obavezno probajte da napravite, preukusno je

Objavljeno: 06.11.2022. 17:15h

Ovako pripremljen zeleni pardajz za zimnicu prvi nestane sa polica. Svi smo navikli na zeleni paradajz koji naše bake spremaju u buretu, a sada probajte nov, mnogo jednostavniji način pripreme u tegli.

Sastojci:

2 kg zelenog paradajza

1 glavica belog luka

biber u zrnu po ukusu

listici lovora po ukusu

2 kafene kašičice soli po tegli

1 kafena kašičica šećera po tegli

30ml alkoholnog sirćeta po tegli

FOTO: Printscreen/Youtube/Letina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/Letina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/Letina kuhinja
FOTO: Printscrreen/Facebook/Agroarm

Priprema

Očistiti paradajz i iseći. Redjati u tegle uz dodavanje svih začina. Dodati so, šećer i sirće pa naliti vodom. Izvršiti pasterizaciju. Prijatno!

(Espreso)