poslušajte
SVE SRPKINJE SPREMAJU AJVAR, A NE ZNAJU DA PRAVE 1 VELIKU GREŠKU: Kada napunite TEGLE morate da DODATE OVO
Savet koji će vam značiti za ubuduće
Ajvar je zimnica bez koje ne može da se zamisli zima na našim prostorima.
Svaka domaćica ima svoj recept koji pravi godinama, ali ovaj do sada niste isprobali.
Savet koji će vam značiti za ubuduće.
Sastojci:
7 kg paprike
3 l vode
2 kašike sirćeta
½ ulja
250 g šećera
250 g soli
beli luk po ukusu
Priprema:
Očistite papriku od semenki, uklonite peteljke i isecite na komade. Vodu, sirće i so provri, pa dodati paprike i kuvati dok ne omekšaju. Paprike sameljite u mašini za mlevenje mesa, pa ih pržite na ulju dok sva tečnost ne ispari. Na kraju dodati iseckan beli luk i napuniti tegle.
Kada pravite ajvar, najbolje je da koristite mlevene, barene paprike. Tako će vaš ajvar brže biti spreman, a imaćete ga i više. Ajvar će imati blaži ukus, biće ređi.
Ajvar od pečenih papirka je sa druge strane znatno komplikovaniji za pravljenje.
A ako volite ajvar sa pečenom paprikom i patlidžanom, ovaj recept je dokazano dobar.
(Espreso/Krstarica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!