Slanina, Foto: Profimedia

oprez

AKO PRIMETITE OVE 2 STVARI NA SLANINI, ODMAH JE BACITE: NIKAKO NE SMETE DA JE JEDETE, to je znak da je POKVARENA

Na vreme morate da saznate kako izgleda pokvarena i takvu nikako nemojte da kupujete

Objavljeno: 04.11.2022. 11:07h > 11:09h

Slanina se kod nas redovno jede, pogotovo naši stariji najbolje znaju, jer je većina i odrasla na njoj.

Jako je važno da pre kupovine obratite pažnju na određene stvari.

Na vreme morate da saznate kako izgleda pokvarena i takvu nikako nemojte da kupujete.

foto: Profimedia

Ukoliko ste u trgovini i kupujete kobasicu, tražite kobasicu kojoj je površina glatka i sjajna. Ukoliko je kobasica lepljiva, najbolje je ne kupovati. Lepljiva kobasica je pred istekom roka trajanja. Takođe je važna boja kobasice.

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

Ako je kobasica pri vrhu postala sivkasta ili zelenkasta, nemojte je konzumirati. Kobasicu ne bi trebali držati u zamrzivaču duže od 2 – 3 meseca jer tada kobasica gubi na kvalitetu i izmenjuje ukus.

Pokvareno suvo meso ne bi trebalo da jedete jer u mesu postoji mnoštvo bakterija koje možete uneti u vaš organizam.

foto: Profimedia

Ukoliko imate slaninu koja gubi svoju crvenu boju te dobija bledu sivkastu, to znači da se pokvarila. Slično kao i kod kobasice, kada slanina postane sluzava ili lepljiva to znači da joj je rok trajanja pri kraju.

Ukoliko slanina ima kiseli miris to takođe znači da je pokvarena i ne bi ju bilo pametno jesti. Ukoliko primetite bilo kakve znakove kvarenja na slanini, bacite je kako ne biste kontaminirali i ostalu hranu u vašem frižideru.

(Espreso/Net.hr)