Oslić, Foto: Printscreen/youtube/SašinaKuhinja

niko nije čuo

SRBI SU LUDI ZA OSLIĆEM, A ZA OVO NE ZNAJU: Odmah će vam se OTVORITI OČI

Ali postoji nešto što o njemu ne znate

Objavljeno: 02.11.2022. 10:40h

Oslić je riba koja se redovno sprema na našoj trpezi za vreme posta, nedeljnog ručka, pa i slava.

Lagan je za pripremu, ne oduzima mnogo vremena.

Domaćice uz njega najčešće spremaju krompir salatu ili neko povrće.

Ali postoji nešto što o njemu ne znate.

FOTO: Printscreen/youtube/Mikina Kuhinja
FOTO: Printscreen/youtube/Mikina Kuhinja
FOTO: Printscreen/youtube/Mikina Kuhinja
FOTO: Printscreen/youtube/Mikina Kuhinja
FOTO: Printscreen/youtube/Mikina Kuhinja

Za pohovanje koristite kukuruzno brašno, jer ono stvara "omotač" oko ribe, pa na taj način neće upiti višak ulja prilikom prženja. Servirajte ga uz krompir salatu, ili varivo od blitve.

Sastojci:

800 g oslića

100 ml belog vina

foto: Printscreen/youtube/SašinaKuhinja

150 g kukuruznog brašna

1 kašika ulja

beli luk u prahu

vlašac

so, biber

foto: Printscreen/youtube/SašinaKuhinja

Priprema:

Prvo pripremite marinadu, jer riba treba da odstoji u njoj. U belo vino dodajte začine i ulje, sve dobro sjedinite, pa u dobijenu smesu ubacute oslića sečenog na komade. Dobro potopite sa svih strana, pa ostavite da odstoji minimum dva sata. Pre prženja ribu dobro ocedite, pa uvaljajte u kukurozno brašno. Pržite u dubokom dobro zagrejanom ulju sa obe strane dok korica ne porumeni. Neka ulje bude baš vruće, jer vam na taj način riba neće upiti ulje.

(Esreso/Stvar ukusa)