Ilustracija, Foto: Aleksandar Stojanović

čudo

OVAJ TUŽAN DOGAĐAJ POKAZAO JE DA SMO PLEMENIT NAROD! Tada se SRBIJA HRIŠĆANSKI SMIRILA, a zbilo se i 1 čudo VIDEO

U tih 5 dana svaki čovek znao je kako da se ponaša, a Srbija je utihnula i smirila se, i to iskreno i hrišćansk

Objavljeno: 21.10.2022. 13:18h

Patrijarh srpski Pavle preminuo je 15. novembra 2009. godine u 95. godini života na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu.

Povodom smrti patrijarha, tada je Vlada Srbije proglasila je trodnevnu žalost i odredila 16, 17. i 18. novembar za Dane žalosti.

Patrijarh je sahranjen 19. novembra, to jest u četvrtak, a tih 5 dana od nedelje kad aje umro do četrvtka kada je sahranjen, prema rečima Aleksandra Gajšeka, Srbi su pokazali da su veoma plemenit narod.

On je gostujući u emisiji na televiziji Hram ispričao da je taj tužan događaj pokazao da su Srbi "autentično i izvorno u suštini dobar i plemenit narod".

U tih 5 dana svaki čovek znao je kako da se ponaša, a Srbija je utihnula i smirila se, i to iskreno i hrišćanski. U tih 5 dana navodno nije bilo zločina, a ljudi su po 12 sati čekali u redu da celivaju patrijarha Pavla.

FOTO: Nikola Anđić
FOTO: Printscreen/Youtube/AgapeShow
FOTO: RINA
FOTO: Printscreen Youtube
FOTO: Youtube printscreen

Gajšek je dalje ispričao da mu se ispovedila prijateljica i rekla kako tada nije osećala umor. Niko nije glasno govorio, a ako je imao potrebu da priča onda je to bio šapat.

On je još u emisiji otkrio da je svedočio jednom čudu i to u trenutku kada je telo patrijarha prošlo kroz grad. Kako je u emisiji ispričao, čuo je ptice u centru Beograda, što je nesvakidašnja situacija.

Poslušajte kako je o ovom tužnom događaju govorio Aleksandar Gajšek.

(Espreso)