Kiseli kupus, Foto: Bakina kuhinja

zimnica

OVAKO SE U JUGOSLAVIJI KISELIO KUPUS: Neće vam PROPASTI samo ako DODATE OVO, RECEPT koji ulazi u ANALE

Na svaki 10 l vode stavite 250 gr soli i dobro izmešajte

Objavljeno: 29.09.2022. 15:38h

Ukiselite kupus kao što su domaćice to radile u Jugoslaviji.

Potrebno je :

10 glavica kupusa

20 l vode

1/2 kg soli

FOTO: Bakina kuhinja
FOTO: Bakina kuhinja
FOTO: Bakina kuhinja

Priprema:

Kupus očistiti izdubiti i u svaku glavicu staviti kašiku soli.

Poređati u bure od 40 l. Naliti vodom u koju ste rastvorili so. Nemojte zaboraviti da ste već stavili u svaku glavicu po kašiku soli tj po 10 gr. i time dodali 100 gr soli.

foto: Printsceen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

Na svaki 10 l vode stavite 250 gr soli i dobro izmešajte. Kupus mora da bude pokriven vodom. Ostavite 2-3 dana pa pogledajte kupus upija pa dolite još. Pritisnite plastičnim pretiskačim i nekim kamenom. Pretočite ga bar 3 puta… ili ga sa čistim crevom dobro izduvajte.

(Espreso)