Teodosić i Nakić, Foto: Mario Nakić/Printscreen/@MarioNakic7

uskoro pada odluka!

SPREMA SE POTRES U REGIONU: Sin košarkaške legende bira između Srbije i Hrvatske!

Srbija ne sme da izgubi ovog talenta

Objavljeno: 29.09.2022. 14:11h

Veliki košarkaški talenat Mario Nakić, sin proslavljenog asa Iva Nakića ove godine potpisao je za Igokeu, ali još uvek se ne zna za koji reprezentaciju će se opredeliti.

Mladi Nakić u intervjuu za Novi list ističe da je ovo velika prilika za dokazivanje.

Mario je u polufinalu Liburnia kupa protiv Pardubica bio najefikasniji igrač ekipa sa 18 poena, a svaki njegov potez pratio je i njegov otac, nekadašnji igrač Cibone i Partizana koji je tri puta osvajao Evroligu.

- Tata je, naravno, bio na tribini. Svaki put daje košarkaške savete, ne popušta, ha, ha. Ovde imam porodicu, svako leto sam na Kvarneru otkad sam se rodio i jako volim Hrvatsku, Rijeku i Opatiju. Ovde se osećam kao kod kuće, Rijeku smatram svojom drugom kućom - rekao je Nakić za Novi list.

Mario Nakićfoto: Printscreen Instagram

Nakić, rođeni Beograđanin, je kao 14-godišnjak otišao u madridski Real, a 2019. osvojio je juniorsku Evroligu. Prošle sezone, nastupao je za ekipu Andore.

- Ma, ne bih rekao da mi je dolazak u Igokeu korak unazad. Već sam i izjavio da ne razmišljam o mom dolasku na taj način, već smatram ovo super prilikom jer Igokea ostvaruje dobre rezultate i u ABA ligi i u Evropi. Takođe je klub koji je izbacio puno igrača koji su kasnije prešli na još veći nivo. Srećan sam što sam ovde i mislim da je to dobro za mene i zasad sam zadovoljan. Došao sam da radim, dobro igram i dokazujem se.

Nakić je na Eurobasketu navijao za selekcije bivše Jugoslavije, pre svega za Srbiju i Hrvatsku, ali nije baš imao povoda za radost.

Mario Nakićfoto: Printscreen/Youtube/Sport Klub

- Imam mnogo prijatelja u svim ekipama iz regije pa sam navijao i za Sloveniju, Crnu Goru, BiH… Pratio sam sve utakmice, nažalost, rezultati nisu na kraju bili najbolji, ali naši ljudi su uvijek navikli na medalje. Svaka čast svim reprezentacijama i momcima, sigurno su dali sve od sebe i odigrali najbolje što su mogli, ali to je košarka, sledeće prvenstvo mislim da ćemo ostvariti bolje rezultate - otpimističan je 21-godišnji Nakić.

Na pitanje da li je odlučio za koju zemlju želi da nastupa, on kratko odgovara:

- O tome ćemo kad bude vreme za to.

(Espreso)