KK Crvena zvezda, Foto: KK Crvena zvezda

nova pobeda

CRVENA ZVEZDA SLAVILA POSLE VELIKE DRAME! Crveno-beli ispustili OGROMNU prednost, pa strepeli

Izabranici Vlade Jovanovića pokazali pribranost u neizvesnoj završnici

Objavljeno: 23.09.2022. 18:58h > 19:12h

Crvena zvezda je nastavila da prikazuje dobru formu na pripremama za novu sezonu, a ovog puta su crveno-beli savladali grčki Peristeri na turniru "Neofitos Handriotis" rezultatom 73:72.

Delovalo je od samog starta da Zvezda ima kontrolu nad utakmicom. Poveli su crveno-beli odmah na početku utakmice, a potom su tu razliku čuvali u svojim rukama do samog kraja. Igrao je beogradski tim na nešto manji broj poseda, ali je držao sasvim dobre procente šuta, naročito iz reketa (oko 65%).

Jedino što realno može da zabrine trenera Jovanovića jeste prevelik broj izgubljenih lopti zbog kojeg se činilo da Peristeri do samog kraja može da unese dramu u ovaj meč.

Iako je razlika išla i do +14, ali se u završna dva i po minuta ušlo sa samo tri poena prednosti na strani Crvene zvezde. Borbeni Grci pokazali su zube i dokazali da se nijedan protivnik ne može tako lako shvatiti.

Međutim, uspeli su crveno-beli da nadigraju rivala u završnici, u pravom momentu su došli poeni Bentila i Luke Mitrovića, a Grci su prošali trojku za pobedu.

Najefikasniji u Jovanovićevom sastavu bio je Ognjen Dobrić sa 16 poena, sa jednim manje je susret završio Džejlen Adams, dok je Ben Bentil upisao 13 poena. Dvocifren je bio i Nikola Ivanović koji je završio sa 12 poena. Na drugoj strani od srpskih košarkaša nastupao samo pomenuti Radanov upisavši 10 poena.

(Espreso)