Vasilije Micić, Foto: Emilija Jovanović

otkud sad ovo?

VELEOBRT U SLUČAJU VASE MICIĆA! Srpski plej ipak ide u NBA?

Oglasili se iz Oklahoma Siti Tandera

Objavljeno: 23.09.2022. 18:05h > 18:11h

Srpski reprezentativac i MVP Evrolige Vasilije Micić je rešio da nastavi karijeru u ekipi Efesa, ali priča o odlasku u NBA je još uvek aktuelna.

Sjajni plejmejker je jasno rekao kako nije spreman da se oproba u najjačoj košarkaškoj ligi, ali sada stižu nove informacije.

Vasilije Micićfoto: Starsport©

Naime, generalni menadžer Oklahoma Siti Tandera Sem Presti govorio je pred početak sezone, a pred medijima je pomenuo i Vasilija Micića, sa kojim je dogovor bio veoma blizu. Ipak, Srbin nije otišao preko okeana, a evo i zašto:

- Otkad smo stekli prava na Micića, on je postao jedan od najboljih evropskih igrača. Sve što mogu da vam kažem je da smo bili veoma blizu njegovom dolasku u NBA u jednom trenutku. On ima ugovor i vezan je svojoj ekipi u Evropi. Međutim, ništa ne bih isključio. Mislim da to da li će doći zavisi od godine do godine - izjavio je Sem Presti.

Tanderi se već nekoliko sezona nalazi u procesu renoviranja ekipe, a u prošloj sezoni su bili drugi najlošiji tim Zapada sa skorom 24-58. U timu već nastupa jedan srpski internacionala, 20-godišnji Aleksej Pokuševski, kojem će naredna sezona biti treća u Oklahoma Sitiju gde bi trebalo da ima značajniju ulogu nego pre.

(Espreso)