SKANDAL U NBA LIGI: Trener šampiona PREVARIO VERENICU sa direktorkom franšize! Sprema mu se OTKAZ!
Imej Udoka/Alison Fister, Foto: EPA/Rhona Wise, Instagram/@allison_feaster

preigrao se

SKANDAL U NBA LIGI: Trener šampiona PREVARIO VERENICU sa direktorkom franšize! Sprema mu se OTKAZ!

Udoka je doveo Boston Seltikse do titule prvaka Istoka, ali izgleda da mu preti smena zbog ove afere

Objavljeno:

Trener Boston Seltiksa, Imej Udoka, suočava se sa otkazom, iako je prošle godine fenomenalno vodio "Zelene" do velikog NBA finala.

Kako prenosi najpoznatiji NBA insajder, Adrijan Vojnarovski, Udoka bi mogao da dobije otkaz ili da bude suspendovan zbog kršenja smernica organizacije. Seltiksi trenutno raspravljaju o sudbini svog trenera.

Kako prenose pojedini mediji, razlog zbog kog mu je ugrožen posao jeste to što je otkriveno da je imao seksualne odnose sa jednim ženskim članom klupskog osoblja.

Iako ime nije navedeno, odmah sve postaje jasno, pošto je u Bostonu samo jedna ženska osoba u stručnom štabu - Alison Fister, bivša košarkašica, koja je sada u Bostonu direktor za razvoj igrača.

Ono što je dodatno problematično za Imeja Udoku jeste i činjenica da od 2010. godine u vezi sa glumicom Nijom Long, sa kojom je veren od 2015. i sa kojom ima sina.

Kako prenosi Adrijan Vojnarovski, na tu vezu se gleda kao na kršenje pravilnika, a o dužini same kazne bi trebalo da znamo više u narednim danima. Pominje se i da bi mogao da propusti čitavu narednu sezonu, ali čuveni novinar ističe da njegov posao za sada nije u opasnosti.

Alison Fister
foto: Instagram/@allison_feaster

Postavlja se i pitanje ko će Udoku zameniti na klupi, a pretendent na to mesto je njegov asistent Džo Mazula. Verovatno bi to bio Vil Hardi, ali je ovaj napustio franšizu iz Masačusetsa ovog leta i postao trener Jute Džez.

Udoka je među Seltikse stigao prošle godine kada je zamenio Breda Stivensa, koji je postao predsednik košarkaških operacija. U debitantskoj sezoni na klupi je stigao do prvog finala za Boston nakon 12 godina čekanja.

Time je postao peti trener u poslednjih 25 godina koji je u prvoj sezoni stigao do NBA finala i prvi od Nika Nursa 2019. godine. Za taj uspeh se spremao kao pomoćni trener u Bruklinu, Filadelfiji i ponajviše San Antonio Sparsima gde je radio kao pomoćnik Gregu Popoviču.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.