Nataša Ninković, Foto: Youtube printscreen

otkrivamo

IZAŠLA ISTINA O POREKLU NATAŠE NINKOVIĆ, I GARANTUJEMO DA ĆE VAS ZAKUCATI ZA POD: Sve je bilo LAŽ

Glumu je zavolela kao osmogodišnjakinja, igrajući u amaterskoj predstavi Crvenkapa.

Objavljeno: 22.09.2022. 09:33h > 11:51h

Nataša Ninković Šarenac srpska je filmska, televizijska i pozorišna glumica.

foto: © ATA Images

Prvi veliki film u kome se predstavila jugoslovenskoj publici bio je filmski klasik Tri karte za Holivud iz 1993, a prvu veliku ulogu ostvarila je pet godina kasnije, u ratnoj drami Spasitelj. Nacionalnu popularnost stekla je krajem milenijuma ulogom Ruške u TV seriji Porodično blago, i 2003. u filmu Profesionalac. Podjednako zastupljena na televiziji, na filmu i pozorištu, uspon na domaćoj sceni nastavila je zahvaljujući projektima poput — TV serija Ranjeni orao, Cvat lipe na Balkanu i Senke nad Balkanom, a zatim i kroz zapažene uloge u filmovima Ivkova slava, Stado, Ajvar i Dara iz Jasenovca. Kritičari su najviše bili naklonjeni njenoj ulozi Marije u filmu Klopka i Natalije u seriji Ubice mog oca, kao i njenim pozorišnim izvođenjima Gospođice Ive Andrića i Hede Gabler Henrika Ibsena.

Natašu Ninković često smatraju jednom od najboljih glumica svoje generacije, u prilog čemu svedoči njen kontinuirani angažman u nekim od najuspešnijih televizijskih poduhvata, kao i Nagrada „Žanka Stokić”, za izuzetan doprinos srpskoj umetnosti. Osim ove nagrade, čija je najmlađa dobitnica, za svoj umetnički izraz dobila je i nagradu „Raša Plaović”, kao i dve nagrade „Carica Teodora”. Detinjstvo je provela sa roditeljima — Brankom i Milenom, i sa bakom koja joj je govorila da je mimo svijet, budući da je mala Nataša umela da bude svojeglava.

Ninkovićeva kaže da joj je detinjstvo bilo ispunjeno igrom, bezbrižnošću, toplinom, veselošću i voljom za životom. Rado govori o velikoj vezanosti za majku, od koje je, kako kaže, uvek dobijala samo beskrajnu ljubav i apsolutnu slobodu, bez sputavanja.

Glumu je zavolela kao osmogodišnjakinja, igrajući u amaterskoj predstavi Crvenkapa.

FOTO: Youtube printscreen
FOTO: Instagram printscreen
FOTO: © ATA Images
FOTO: Printscreen Instagram
FOTO: printscreen

Nataša je rođena u Trebinju, 22. jula 1972. godine, gde je završila osnovnu i srednju medicinsku školu, i danas ističe da je za Hercegovinu vezuju lepe uspomene.

Iako je većina nacije bila ubeđena da je iz Srbije, garantujemo da ćete sada ostati šokirani.

(Espreso)