Foto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

za zimu

OVAKO RUSI SPREMAJU MEŠANU SALATU: Ukusnija je od NAŠE zbog 1 NEOBIČNOG SASTOJKA, domaćice ZAPIŠITE RECEPT ŠTO PRE

Napravite zimnicu na drugačiji način

Objavljeno: 09.09.2022. 20:28h > 20:38h

Recept za rusku mešanu salatu.

1 kg kornišona

1 kg šargarepe

1/2 kg zeleni paradajz

1/2 kg zelena paprika

foto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

1 kg karfiola

1 kg kupus

750 ml alkoholno sirće

250 gr šećera

150 gr soli

250 ml vode

1/2 l ulje

1 kesica biber u zrnu

FOTO: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen
FOTO: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen
FOTO: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen
FOTO: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen
FOTO: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen
FOTO: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

Priprema

1.

Dobro operite, kornišone, paradjaz, paprike.

2.

Šargarepu dobro očistite i iseckajte na kolutiće

U veliku serpu prvo stavite iseckanu sargarepu

4.

Iseckajte kornišone takođe na kolutiće i stavite ih iznad sšargarepe u serpu.

5.

Onda stavite seckanu papriku, pa paradajz.

6.

karfiol očistite i podelite na sitne cvetice, al im drskice secite.I karfiol stavite u šerpu iznad paradajza.

foto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

7.

Kupus sitno narendajte i stavite ga iznad karfiola u šerpu.

8.

Stavite na vatru da se prokuvaju sirce, voda ćećer, so, ulje i biber.Kad provri stavite u šerpu gde je povćce.

9.

Ostavite da stoji 15 min poklopoljeno.

10.

Izrucčite marinadu ponovo u serpu gde ste je kuvali, al polako da ne izručite i povrće.

11.

foto: Printscreen/Youtube/ Melissa Mir

Vracam marinadu na kuvanje i kad ponovo provri, ponovo sipam odozgo na povrće.Isto treba stajati 15 min i opet se treba marinada izručiti i po treći put prokuvati, i povrće.

12.

Kad i po treci put to odradimo, poklopomo serpu i ostavmo da stoji preko noci, il dok se ne ohladi.

13.

Ujutru, salatu promesamo u serpu i punimo tegle, koje ne zatvaramo do vece, jer cekamo, da vidimo dal je potrebno da se stavi jos od marinade.Sigurno ce vam ostati malo vise tecnosti na kraju u serpu.

14.

Zatvorimo tegle i nestrplivo cekamo zimu kako bi otovrili salaticu.

Posluživanje

Kolicina marinade je dovoljna za 4-4,5 kg(kad ocistite povrće i toliko vam ostane) a kolikosta ce biti u tih 4-4,5kg, odlucujete sami,jer neko vise voli primera radi kornisone,od karfiola itd.

(Espreso / Coolinarika)