DOK ČEKATE ZIMNICU OD KISELOG KUPUSA, NAPRAVITE SARMU OD SVEŽEG: Nema PRŽENJA MESA, tajna se krije u OVOME
Sarma, Foto: Printscreen/Youtube/ Cookrate - Deutschland

njam njam

DOK ČEKATE ZIMNICU OD KISELOG KUPUSA, NAPRAVITE SARMU OD SVEŽEG: Nema PRŽENJA MESA, tajna se krije u OVOME

Meso ne mora da se prži, samo se urola u omekšali list i poređa u tepsiju

Objavljeno: 17:45h

Za kraj leta kada je još uvek toplo spremite sarme sa svežim kupusom.

Ne postoji osoba koja će odbiti sarme od kiselog kupusa, ali dok se čeka sezona isprobajte i sarme od svežeg kupusa. Garantovano će vam se dopasti, a pripremaju se duplo brže od klasičnog recepta koji svi obožavaju.

Meso ne mora da se prži, samo se urola u omekšali list i poređa u tepsiju. Služite sa kiselim mlekom.

Sarma od svežeg kupusa, Sarma
foto: Printscreen/Youtube/ Cookrate - Deutschland

Sastojci: 1 svež kupus 1,5 l tople vode 1 kašika sirćeta Za punjenje: 300 g mlevenog mesa 120 g pirinča 1 kašičica slatke paprike

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ Cookrate - Deutschland

Priprema: Odvojite listove kupusa i operite. Stavite u šerpu i prelije toplom vodom i dodajte sirće. Poklopite i ostavite 15 minuta. Na ulju propržite seckani crni luk i rendanu šargarepu, pa dodajte u mleveno meso, kao i skuvani i proceđeni pirinač (ako vam je lakše, pirinač možete samo da operete, ne i da kuvate). Posolite, pobiberite, pa pospite slatku papriku i beli luk.

Sarma od svežeg kupusa, Sarma
foto: Printscreen/Youtube/ Cookrate - Deutschland

Lepo sjedinite i dodajte sečkani peršun. Opet dobro promešajte, pa stavite na kupus i urolajte. Poređajte u tepsiju. Paradajz izrendajte i dodajte mu pavlaku i brašno. Dobro promešajte, pa sipajte preko sarmi. Pecite na 180°C oko pola sata.

(Espreso / Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.