Tomas Tuhel ostao je bez kluba nakon ponižavajućeg poraza, Foto: Profimedia

NA IGRAČE DUPLO VIŠE!

VLASNIK SE PITAO: "Kako klub sa ružnim stadionom i toliko jeftiniji može da pobedi?" Na trenere 150 000 EVRA!

Tuhel je poznat da poput Antonija Kontea postaje sve „teži čovek“

Objavljeno: 08.09.2022. 12:39h

Samo trojica od 12 trenera nisu naplatili odlaske iz Čelsija.

Tomas Tuhel je na klupi Čelsija trajao 589 dana. U odnosu na provedno vreme na klupi, može da se smatra jednim od najuspešnijih trenera u istoriji Čelsija. Uostalom, doneo im je Ligu šampiona kad su joj se samo retki nadali...

NIJE DINAMO GLAVNI RAZLOG! Tomasa igrači ZLOSTAVLJALI u svlačionici, izgubio je autoritet!

Ali i Tuhel je poznat da poput Antonija Kontea postaje sve „teži čovek“ za saradnju kako vreme prolazi. A to u Čelsiju ne prolazi. Pogotovo ako nema rezultata. I pogotovo kada dođe novi vlasnik željan instant uspeha i glamura.

Novi gazda Tod Boli je tačno posle 100 dana u klubu otpustio Tuhela. Toliko mu je bilo potrebno da počisti Nemca. Boli je u velikom stilu ušao u klub i želeo je da ga ovog leta upamti cela fudbalska planeta. Potrošio je blizu 300.000.000 evra na pojačanja ali je vrlo brzo došlo do razlika u mišljenju sa Tuhelom. Onoga trenutka kada je Nemac stavio veto na dolazak Kristijana Ronalda u klub, dobio je prvi veliki minus kod Bolija.

TOMAS TUHEL OPLJAČKAO ČELSI! Samo je čekao da ode, Nemac trlja dlanove

foto: AP

Amerikanac ne zna mnogo o fudbalu i fudbalerima i čak se bez pardona raspitivao kod novinara koji igrač valja a koji ne valja. Ali vrlo dobro zna ko je Kristijano Ronaldo. Po njegovim američkim rezonima i pravilima poslovanja, Ronaldo je bio šansa koja se mora iskoristiti. Žorž Mendeš mu je ponudio zvezdu Mančester Junajteda, on je hteo ali se Tuhel usprotivio tvrdeći da bi Ronaldo potpuno narušio koncepciju tima. Na kraju je Boli morao da dovede Tuhelu miljenika Obemajana koji u njegovim očima nije predstavljao nikakvu atrakciju. Ali Čelsiju je bio neophodan špic i gazda je ispoštovao trenera čiji kredit je sveden na minimum.

KAKO ĆE NAVIJAČI REAGOVATI? Čelsi doveo igrača koji ima TETOVAŽU LJUTITOG RIVALA! (FOTO)

Boli je doputovao u Zagreb da uživa u prvom meču u Ligi šampiona kao gazda ali je dobio hladan tuš. Dinamo je posramio Čelsi. Dok je sedeo u maksimirskoj loži jednog od najružnijih stadiona u Ligi šampiona, Amerikanac se verovatno pušio od besa gledajući nemoć svoje ekipe protiv raspoloženih i X puta jeftinijih Zagrepčana. Pitao se kako dođavola tako skup tim gubi od kluba sa takvim stadionom?!

Bila je to kap koja je prelila čašu i Nemac je ekspresno otpušten.

foto: EPA/David Ramos

Čelsi će za Tuhelov otkaz morati i da plati. Nemcu ide 13.000.000 funti na ime prevremnog otkaza, a njegovim saradnicima još 4.000.000 funti. Tamo gde je stao Roman Abramovič, nastavio je Tod Boli. Ne postoji klub koji je u ovom veku platio više odštete smenjenim trenerima od Čelsija. Od dolaska Romana Abramoviča u klub 2003. godine i otkaza Klaudiju Ranijeriju, Čelsi su smene trenera koštale 131.000.000 funti što je u prevodu po današnjem kursu oko 150.000.000 evra. Mada je suštinski i više jer je funta bila jača ranije...

(Espreso/Mozzart)