Palačinke, Foto: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja

ZA DECU

SLANE PALAČINKE KOJE SE TOPE U USTIMA: Zbog ovog FILA ćete ih stalno SPREMATI (RECEPT)

Ostatak kajmaka rukom rasporediti preko palačinki, pa staviti da se zapeče, na 180 stepeni, dvadesetak minuta

Objavljeno: 05.09.2022. 21:25h

Kada jednom ovo budete napravili, stalno ćete ovaj recept ponavljati.

Sastojci:

10 palačinki (ispečenih ranije)

Za filovanje:

1/2 kg sira

četiri jaja

FOTO: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja

200 gr kajmaka

2- 3 dl mleka

malo ulja

so nije potrebna!

foto: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja

Priprema:

U činiji izgnječiti sir, pa dodati 3 jaja, polovinu količine kajmaka i 2 dl mleka.

Vatrostalnu posudu ovlaš premazati uljem, premazivati palačinke filom i slagati ih jednu do druge.

Kad su sve palačinke složene, u ostatak fila dodati i ono četvrto jaje i još 1 dl mleka, pa preliti preko palačinki. Ostatak kajmaka rukom rasporediti preko palačinki, pa staviti da se zapeče, na 180 stepeni, dvadesetak minuta.

(Espreso / Najžena)