UMRO POZNATI PEVAČ: Saopštene NAJCRNJE VESTI
Čovek, Foto: Printscreen/Youtube/ Edward Hulewicz

tuga

UMRO POZNATI PEVAČ: Saopštene NAJCRNJE VESTI

Njegovi hitovi će se pamtiti

Objavljeno:

Umro je poznati pevač.

Porodica se oprašta od njega.

Kolege u velikoj žalosti.

Njegovi hitovi će se pamtiti.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ Edward Hulewicz

„Danas, u 84. godini, preminuo je Edvard Hulevič“ – ističe Udruženje poljskih scenskih umetnika. Među hitovima koji su među njegovim umetničkim ostvarenjima su, na primer: „Za zdravlje dame“, „Jer imam jedan život“, „Paskuda“ i drugi.

Ističe se da je Hulevič još 1960-ih, zajedno sa drugim muzičarima, osnovao bend Tarpani. Ovo je uključivalo, između ostalih, Halinu Frackoviak i Halinu Zitkoviak. Pesma pod nazivom „Sała baba mak“. Nakon raspada muzičke formacije, umetnik se pridružio bendu Heliosi, sa kojim je svirao pesme poput: „Obećanja“, „Čekaj da se magla slegne“, „Dve zlatne pletenice“.

Pevač
foto: Printscreen/Youtube/ Edward Hulewicz

Edvard Hulevič je 1971. godine započeo samostalnu aktivnost na umetničkoj sceni. Nastupao je na: Pesme u Sopotu (2006. kao specijalni gost), Pesmi u Opolju (1969, 1970, 1975), Festivalu u Rostoku (gatanje za izvođenje pesme „Bekstvo od oluje”). Na svom umetničkom računu, muzičar ima i hit Leto sa radiom – „Paskuda” iz 1976. godine.

Sarađivao je sa poznatim kompozitorima i tekstopiscima: Janom Pjetrzakom, Gražinom Orlinskom, Katažinom Gertner, Adamom Krečmarom, Rišardom Poznakovskim, Ernestom Brilom, Jonašem Koftom i Jaroslavom Kukulskim, sa kojima je snimio pesmu „Za zdravlje dama“. Godine 2015. sa Zenekom Martinjukom kreirao je novu verziju gore pomenutog hita.

Kao pevač na balu u pesmi „Ritmo carnavale” pojavio se u „Leader” Feliksa Falka.

Pevač
foto: Printscreen/Youtube/ Edward Hulewicz

Odlikovan je zlatnom medaljom „Za zasluge u kulturi – Gloria Artis“.

Počast je pristizao sa svih strana dok ljudi hvale život Edvarda Huleviča. Društvene mreže pune počasti jer se prijatelji i rođaci prisećaju kako je Edvard Hulevič živeo.

Na pokojnika se gleda kao na osobu dobrog srca, punu ljubavi i nesebičnost. Momak sa zlatnim srcem, Edvard Hulevič je bio oličenje mnogih dobrih stvari. Smrt koja je odvela Edvarda Huleviča je zaista gruba.

Pevač
foto: Printscreen/Youtube/ Edward Hulewicz

Smrt Edvarda Huleviča sigurno će ostaviti ogromnu prazninu. Jaz između porodice i prijatelja neće moći tako brzo da se zatvori. Sigurno će smrt Edvarda Huleviča živeti kao večna uspomena u srcima ljudi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.