Ćufte, Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/COOKRATE - MEAT RECIPES

ukusno

ZAPEČENE ĆUFTE S KROMPIR PIREOM: Sprema se za čas, imate pravi RUČAK za 2 DANA! (RECEPT)

Malo drugačiji recept za ćufte!

Objavljeno: 31.08.2022. 09:17h

Ćufta je faširano meso smotano u malu kuglu, ponekad zajedno sa ostalim sastojcima, poput mrvica hleba, mlevenog luka, jaja, putera i začina. Ćufte se najčešće pripremaju prženjem, a nekad i pečenjem, kuvanjem na pari ili dinstanjem u sosu.

Postoji mnogo vrsta ćufti koje koriste različite vrste mesa i začina.

Sastojci:

600 g kuvanog krompira

30 g putera

so, biber, beli luk u prahu, slatka paprika, peršun, mirođija

600 g mlevenog mesa

50 g prezli

1 jaje

1 crni luk

150 g čeri paradajza

60 g sira

Za sos:

40 g senfa

300 ml pavlake za kuvanje

so, biber

Priprema:

U kuvan krompir dodajte so, biber, mirođiju i puter pa izgnječite. Dobijenu smesu utisnite na dno vatrostalne posude. U mleveno meso dodajte jaje, prezle, seckan crni luk, so, biber, mlevenu slatku papriku. Izgnječite rukama smesu. Formirajte ćufte i stavljajte preko pire krompira. Čeri paradajz isecite na pola pa svaku polovinu ređajte između ćuftica. Pomešajte sastojke za sos prelijte preko i pecite na 180 stepeni 35 minuta. Stavite rendan sir pa vratite u rernu na 10 minuta.

(Espreso)