Ajvar, Foto: Profimedia

prijatno!

SRPKINJE POLUDELE ZA OVIM RECEPTOM: Napravite savršeni AJVAR pomoću OVOG TAJNOG SASTOJKA!

Oni koji vole ljutkastu i začinjenu hranu, uživaće u ovom ukusu, a da ne morate da menjate svoj recept

Objavljeno: 19.08.2022. 19:28h > 19:30h

Početkom jeseni, domaćice već planiraju pripremu zimnice, a počela je i priprema za pravljenje ajvara. Većina domaćica ima svoje recepte za ovu omiljenu zimsku namirnicu, ali ponekada je dobro i malo promeniti neke stvari.Pored plavog patlidžana, belog luka i ljute paprike, pikantan i savršen ukus ajvaru daje i ren.

Oni koji vole ljutkastu i začinjenu hranu, uživaće u ovom ukusu, a da ne morate da menjate svoj recept.

FOTO: Boško Karanović
FOTO: Live Production
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

Priprema:

Ispecite i oljuštite paprike

Iseckajte ili ih sameljite, pa upržite na ringli ili pažljivo ispecite u rerni, mešajući i dodajući ulje.

Na polovini spremanja paprika dodajte so, i tek na kraju, kad je vreme da sipate esenciju, narendajte manju količinu rena (na 3 kg paprika, ide oko 300 gr rena) i umešajte u ajvar.

(Espreso / Novosti)