Šnicle na luku, Foto: Printscreen Youtube

Prijatno!

RECEPT ZA GALA RUČAK I IZNENADNE GOSTE: Lagan i ukusan, kao da je IZAŠAO IZ RESTORANA (RECEPT)

Mekane, sočne, uz njih odličan sos, sa šmekom luka

Objavljeno: 18.08.2022. 12:00h

Šta ako vas iznenade nenajavljeni gosti koje ne smete razočarati, a vi nemate ručak. Ovo je pravo rešenje za vas, probajte.

Potrebno je:

600 g telećih šnicli,

6 glavica crnog luka,

3 čena belog luka,

2 kašike brašna,

po ukusu so i biber.

Priprema:

Šnicle izlupati, posoliti i uviti u brašno. Zagrejati ulje u jednoj šerpi i u njemu ispržiti šnicle sa obe strane i izvaditi ih na tanjir. U isto ulje napola ispržiti seckani crni luk na rebarca. Dodati mu brašno, sitno seckani beli luk, naliti vodom i malo prokrčkati. Onda dosoliti ili staviti suvi biljni začin, vratiti šnicle u sos i na tihoj vatri krčkati dok šnicle ne omekšaju.

(Espreso/Alo)