prijatno
POIGRAJTE SE UKUSIMA ZA RUČAK: Slana i slatka hrskava varijanta na isti način, IZUĆE VAS IZ CIPELA (RECEPT)
Jelo od tikvica na zanimljiv način
Ako ne znate šta danas za ručak mi imamo savršen recept za vas. Brza i jednostavna priprema, a ukus je neverovatan.
Potrebno je:
1 veća tikvica
200 gr kisele pavlake
1 kašika majoneza
100 ml jogurta
100 gr. kornifleksa
2-3 jaja
soli ulje
Za slatki deo:
2 -3 veće zrelije breskve
šećer u prahu
Priprema:
Tikvice oguliti, ako su mlade nije potrebno i iseći na tanje listiće.
Posoliti da odstoji 10 minuta. Ocediti vodu. Umutiti pavlaku majonez i jogurt. Dodati malo ml. paprike. Jaja takodje umutiti. ocedjene tikvice provući kroz pavlaku izmrvljen kornifleks i jaja.
Pržiti u ulju ili redjati u pleh i peće u rerni na 200 stepeni C oko 40 min. da porumeni.
Uživajte u hrskavom zalogaju!
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!