Boranija sa piletinom, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

NJAMIII

BORANIJA SA PILETINOM, BEZ ZAPRŠKE: Tradicionalno JELO NA KAŠIKU, gotovo OČAS POSLA (RECEPT)

Najbolje od svega je što možete da skuvate malo veću količinu boranije, pa da imate ručak za dva dana i sebi uštedite vreme

Objavljeno: 16.08.2022. 21:56h

Boranija sa mesom je jedno od omiljenih jela na kašiku koje su rado pravile naše mame i bake. Ovako spremljenu obožavaće je i najmlađi, a biće brzo gotova.

Najbolje od svega je što možete da skuvate malo veću količinu boranije, pa da imate ručak za dva dana i sebi uštedite vreme.

Sastojci:

500 g boranije

350 g piletine

FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

1 glavica luka

2 šargarepe

svež peršun

malo mirođije

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

1 kašičica začinske paprike

so, biber

Priprema:

U šerpu sipajte malo ulja, pa propržite sitno secka luk da se zastakli. Šargarepu isecite na kolutove, pa je dodajte i dinstajte sve zajedno oko 5 minuta. Zatim dodajte piletinu isečenu na kockice, nalijte sa malo vode i krčkajte još 10 minuta.

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Ubacite boraniju sve nalijte da ogrezne, dodajte biber i so, pa kuvajte oko 25-30 minuta. Pred kraj kuvanja pospite sitno seckanim peršunom i mirođijom, po želji stavite jednu kašiku pavlake i služite dok je još vruća.

(Espreso / Stvar ukusa)