Kiseli krastavci, Foto: Profimedia

oprez

SVI SRBI UPOZORENI NA OVAKVE KISELE KRASTVCE: Evo kakva OPASNOST PRETI, izdat CRVENI ALARM

Ponekad krastavci izgledaju dobro, ali kada otvorite teglu, osećate neprijatan miriS

Objavljeno: 07.08.2022. 18:36h > 18:38h

Za mnoge, kiseli krastavci su savršen dodatak večeri u letnjoj sezoni. Međutim, morate biti oprezni jer se mogu vrlo brzo pokvariti

Krastavci , nakon što se stave u teglu, potopljeni u marinadi sa malo soli, dobijaju savršen ukus nakon otprilike tri dana. S druge strane, kiseli krastavci dobijaju odgovarajuće kvalitete nakon otprilike 3-4 nedelje.

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Printscreen Youtube

Kao i svako jelo, krastavci se nakon nekog vremena mogu pokvariti. Ovo se može desiti, između ostalog zbog grešaka koje smo napravili u njihovoj pripremi.

Ponekad krastavci izgledaju dobro, ali kada otvorite teglu, osećate neprijatan miris. Ovo je znak da krastavci nisu za konzumaciju. Evo šta još treba da znate.

foto: Profimedia

Još jedan znak da su vam krastavci pokvareni je boja. Ako je na njima siva prevlaka ili tamnozelena ili belo-plava, krastavac definitivno nije pogodan za konzumaciju. To je otrovna buđ koja bi, ako ostavimo krastavce na u tegli, mogla da naraste prilično velika.

(Espreso / Najžena)