Popara, Foto: Printscreen Youtube / Kuhinja Valentina Mašković

NJAMIII

NAPRAVITE POPARU PO BAKINOM RECEPTU: Vratiće vas odmah u DETINJSTVO, a ovo OBAVEZNO dodajte pred KRAJ

Napravite zdrav doručak

Objavljeno: 03.08.2022. 22:03h > 22:06h

Recept za bakinu poparu.

Sastojci

400 gr starog belog hleba

400 ml vode

FOTO: Printscreen Youtube / Kuhinja Valentina Mašković
FOTO: Printscreen Youtube / Kuhinja Valentina Mašković
FOTO: Printscreen Youtube / Kuhinja Valentina Mašković
FOTO: Printscreen Youtube / Kuhinja Valentina Mašković
FOTO: Printscreen/Youtube

400 ml mleka

150 gr kajmaka

250 gr starog sira

foto: Printscreen/Youtube/ ŠtaDaJedem?

so, ukoliko ima potrebe

Priprema

Hleb iskidati na sitnije komade. Vodu i mleko pomešati, pa staviti u šerpu i na šporet da vri. Ako je sir neslan, dodajte i soli po ukusu.

Kada provri, sklonite sa vatre, dodajte sav hleb i promešajte dobro, pa dodajte polovinu kajmaka i sav sir, pa sve sjedinite.

Vratite na šporet i poparu kuvajte par minuta, ne više od pet.

Sklonite sa vatre, rasporedite poparu po tanjirima i u svaki na vrh dodajte kašiku kajmaka.

Prijatno!

(Espreso / Najžena)