Pekmez od kajsija, Foto: Printscreen/Youtube/ Bebina kuhinja

NIŠTA LEPŠE

NAPRAVITE PEKMEZ OD KAJSIJA PO NARODNOM RECEPTU: Samo NAŠE BAKE znaju kako da VAM USPE

Nema dobrih domaćih krofni, ni palačinki bez pravog, ručno pravljenog džema od kajsija po tradicionalnim receptima koji smo nasledili od naših baka..

Objavljeno: 27.07.2022. 23:41h > 23:46h

Jul i avgust mirišu na džemove koje su naše bake i majke pripremale....

Nema dobrih domaćih krofni, ni palačinki bez pravog, ručno pravljenog džema od kajsija po tradicionalnim receptima koji smo nasledili od naših baka...

Sastojci:

FOTO: Printscreen/Youtube/ Bebina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Bebina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Bebina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Bebina kuhinja

1600 grama kajsija 1 kesica gustina (fiksera za džemove) 700 grama šećera

Kajsije operite, izvadite koštice i isecite na polovine ili kockice. Fiksator za džemove promešajte sa šećerom, potom dodajte u voće i dobro promešajte. Možete ih izgnječiti rukama, kako bi kajsije opustile sok koji je neophodan za kuvanje.

foto: Printscreen/Youtube/ Bebina kuhinja

Voćnu masu uz stalno mešanje zakuvajte na jakoj vatri.

foto: Printscreen/Youtube/ Bebina kuhinja

Dok kuvate, skidajte penu i odmah potom sipajte u teglice. Zatvorite ih poklopcima s navojem, okrenite naopačke i pustite da odstoje otprilike 5 minuta na poklopcu. Proces kuvanja džema traje oko 40 minuta.

(Espreso / Magazin Novosti)