Miladin Stevanovič (levo), Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

prozivka?

KAPITEN ČUKARIČKOG NEĆE ODLAGANJE: Odigrali smo samo 4 meča, ako to ne možemo da ispratimo ne treba ni da igramo!

Ne volim izgovore tipa da je gust raspored, da smo umorni, i slično - jasan je Stevanović

Objavljeno: 26.07.2022. 09:27h

Radnički Niš je svoj meč sa Kolubarom ovog vikenda odložio zbog evropskih obaveza, Crvena zvezda je takođe najavila da će isto učiniti u 5. kolu protiv Vojvodine, Partizan je i dalje na "čekanju", dok su iz Čukaričkog poručili da oni svoje utakmice zbog Evrope neće odlagati.

Između dva duela sa luksemburškim Rasing Unionom (prvi dobili 4:1 u gostima) Brđani su odigrali protiv Napretka i slavili sa 1:0, dok će vikend pred već viđen prvi meč 3. kola kvalifikacija za Ligu konferencija protiv Tventea gostovati u Novom Sadu.

Rival je Mladost GAT u nedelju od 21 čas.

- Ne volim izgovore tipa da je gust raspored, da smo umorni, i slično. Ljudi koji su u ozbiljnom fudbalu, u “ligama petice”, gotovo da igraju svaki drugi-treći dan. Sezona je tek počela, odigrali smo samo četiri utakmice, ako to ne možemo da ispratimo ne treba ni da igramo fudbal - poručio je desni bek Brđana Miladin Stevanović.

foto: Starsport©

Osvrnuo se defanzivac i na revanš sa Luksemburžanima.

- Rasing je kvalitetna ekipa, videlo se u prvoj utakmici. Uspeli su posle našeg vodećeg gola odmah da izjednače, moglo je potom da bude mnogo neizvesnije. Iskreno, rezultat je presivok i ne sme da nas zavara pred revanš. Ne dešava se često da srpski klubovi u Evropi ostvare dvostruke pobede, potrudićemo se da tu šansu protiv Luksemburžana iskoristimo, da osvojimo nove bodove za srpski fudbal i dodatno podignemo rejting našeg kluba - rekao je Stevanović i nastavio:

- Postizali smo i prelepe golove u Luksemburgu, retko se viđa pogodak kao što je bio Mijailovićev, pa i Lukićev. Neka to bude poziv publici da dođe na stadion, a mi ćemo se potruditi da u najmanju ruku ponovimo partiju iz prvog meča, ako je moguće da budemo i mnogo bolji. Ulaz na istočnu tribinu će biti besplatan, siguran sam da ćemo svi zajedno uživati u evropskoj utakmici. U kvalifikacijama nema slabih rivala, svedoci smo brojnih iznenađenja širom Evrope, mnogi timovi imaju kvalitet, dovode dobre igrače, dosta ulažu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Espreso/Telegraf)